Pünkösdkor huszonegy, sok különféle nyelvet beszélő nemzeti közösség gyűlt össze az Európai Küldöttgyűlésre Regensburg közelében. Vendégközösségeket is üdvözölhettük a Közel-Keletről (Egyiptom, Libanon, Szíria) és Svédországból. Közös céljainkat és a sokféleségünben rejlő gazdagságot ünnepeltük a kiemelt témák bevezető beszélgetései, a műhely megbeszélések, és a közösségi programok során. Úgy érezzük, hogy megerősítést kaptunk elsődleges hivatásunkban, abban, hogy a keresztség kegyelmét hitelesen éljük meg, KÉK-hez kötődő világiakként, akiket az ignáci lelkiség inspirál Isten szolgálatára a világban; figyelmünket az Európai Régióra összpontosítva.

Alan Harrison SJ: Jézus kezébe vette a kenyeret, megáldotta, megtörte és odaadta tanítványainak

 KEZÉBE VETTE

Jézus „kezébe vesz” minket, kiválaszt minket. „Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak benneteket.” (Jn 15,16). Ahogyan Szent Pál mondja: a világ teremtése előtt kiválasztottak és meghívtak minket keresztelésünkkor és bérmálkozásunkkor: „Neveden szólítalak: az enyém vagy” (Iz 43). Tudom, milyen terveim vannak veled, tervek a békéért… hogy jövőt és reményt ajándékozzak neked (Jer. 28.). Meghívást kaptunk továbbá a KÉK-be, mint megszentelődésünk útjára, az Isten valóságába vezető útra.

Mottó: „Európában élni – kegyelem! Hogyan éljük meg ezt a kegyelmet?”

Az európai KÉK közösségei kétévente találkozóra jönnek össze. Ennek célja, hogy kapcsolatokat építsünk, a nemzeti közösség egymás életét jobban megismerjék, konkrét európai együttműködéseket kezdeményezzünk, és mindezek által közösségünk európai dimenzióját megéljük. Európai szinten az Euroteam fogja össze a nemzeti közösségeket, és ő határozza meg e találkozók témáját. Minden országban van egy nemzetközi kapcsolattartó személy, az Eurolink (európai „láncszem”) – ők vesznek részt ezeken a találkozókon. 2010-ben a magyar KÉK látta vendégül az Eurolink találkozót a leányfalui lelkigyakorlatos házban.

2009. május 28-31. között került megrendezésre a Keresztény Élet Közössége (KÉK) Európai Küldöttgyűlése a spanyolországi Alicante-ban. Tizenkilenc európai ország küldöttei vettek részt a találkozón. A magyar KÉK-et Ercsey Zsófia és Pakot Géza SJ képviselte. A találkozó időzítése tökéletes volt: Pünkösdkor jöttünk össze, nyitottan a Szentlélek indításaira: új életre, több életre hívó bátorításának.

„Egyre elmélyültebben élő és egyre hatékonyabban tevékenykedő apostoli közösség”

 2008. augusztus 12. és 21. között Fatimában került megrendezésre a Keresztény Élet Világközösségének XV. Küldöttgyűlése. A világ 66 országából érkeztek résztvevők, KÉK-tagok és jezsuita egyházi asszisztensek. A magyar KÉK-et Danka Beáta, Ercsey Zsófia és Pakot Géza SJ képviselte.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes