világKÉK küldöttgyűlése Fatimában (2008)

„Egyre elmélyültebben élő és egyre hatékonyabban tevékenykedő apostoli közösség”

 2008. augusztus 12. és 21. között Fatimában került megrendezésre a Keresztény Élet Világközösségének XV. Küldöttgyűlése. A világ 66 országából érkeztek résztvevők, KÉK-tagok és jezsuita egyházi asszisztensek. A magyar KÉK-et Danka Beáta, Ercsey Zsófia és Pakot Géza SJ képviselte.

 Szimbólumnak a zarándok-botot választottuk, kifejezve ezzel azt, hogy zarándokok vagyunk, úton vagyunk, és együtt haladunk ezen az úton. A zarándok-botot feldíszítettük a KÉK-csoportok saját szimbólumaival: nap és szivárvány, virág, növekedésnek indult mag, almafácska, fürjtojás, cserépedényben növő virág, út, Manréza.

 A fatimai küldöttgyűlés különös jelentőségű volt számunkra, hiszen ezen fogadták be a magyar KÉK-et a világközösség „testébe”. Felvételünket együtt ünnepeltük patronáló közösségünkkel, a német GCL-el.

 Adolfo Nicolás SJ, a Jézus Társasága generálisa egy teljes napot töltött velünk. A küldöttgyűléshez intézett szavai „Adolfo Nicolás SJ beszéde 2008 Fatima” c. dokumentumban olvashatók (P Adolfo Nicolás SJ szentmise). A fatimai kiskápolnában együtt imádkoztunk a KÉK növekedéséért és elmélyüléséért.

 A fatimai küldöttgyűlés megválasztotta a világKÉK új vezetőségét: elnök: Daniela Frank (Németország), elnökhelyettes: Chris Micallef (Málta), titkárnő: Lois Campbell (USA), tanácsadók: Beatrice Churu (Kenya), Mauricio Lopez (Mexikó), Chris Hogan (Ausztrália) és Rita El-Ramy (Libanon). A fényképen a vezetőség nem válaszott tagjai is láthatók: balról a római titkárság alkalmazottja: Guy Maginzi, és jobbról Alberto Brito SJ, a világKÉK egyházi asszisztense. A személyek sorrendje a fényképen: Guy Maginzi, Beatrice Churu, Chris Hogan, Daniela Frank, Lois Campbell, Rita El-Ramy, Chris Micallef, Mauricio Lopez, Alberto Brito SJ.

 A küldöttgyűlés tagjai egy szívvel-lélekkel kérték Isten áldását az új elnökségre.

 A fatimai küldöttgyűlés a világKÉK helyzetértékelését és jövőbeli fejlődésének irányait a „világKÉK küldött gyűlés Fatima 2008 záródokumentum”-ban foglalta össze. A záródokumentum összeállítását számos csoportos megbeszélés, megosztás készítette elő.

 Képgaléria ide kattintva megtekinthető!

 További információk és fényképek a http://www.fatima2008.org/ címen találhatók.

 

Ercsey Zsófia

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes