világKÉK küldöttgyűlése Alicanteban (2009)

Nyomtatás

2009. május 28-31. között került megrendezésre a Keresztény Élet Közössége (KÉK) Európai Küldöttgyűlése a spanyolországi Alicante-ban. Tizenkilenc európai ország küldöttei vettek részt a találkozón. A magyar KÉK-et Ercsey Zsófia és Pakot Géza SJ képviselte. A találkozó időzítése tökéletes volt: Pünkösdkor jöttünk össze, nyitottan a Szentlélek indításaira: új életre, több életre hívó bátorításának.

Az európai közösségek találkozójára ötévente kerül sor. A világKÉK fatimai küldöttgyűlése után egy évvel azzal a céllal gyűltünk össze, hogy a fatimai záródokumentum ajánlásait és irányelveit konkretizáljuk az európai régióra.
A találkozó a nemzeti közösségek bemutatkozásával kezdődött: minden ország áttekintette, hogy az elmúlt öt évben milyen gyümölcsök születtek közösségükben, illetve milyen új magvak, kezdeményezések indultak növekedésnek. A magyar KÉK-et egy májusfával szimbolizáltuk, gyümölcseit és magvait pedig a színes szalagokra írtuk fel.
A nemzeti közösségek által hozott gyümölcsök töltötték meg az európai KÉK gyümölcsös kosarát: azaz a nemzeti közösségek által felismert és megfogalmazott eredményekből, tevékenységekből és új kezdeményezésekből körvonalazódott az a tizenöt prioritás, amely európai szinten jellemző a KÉK tevékenységére, illetve új kezdeményezéseire. Ezekből született az Európai Küldöttgyűlés záródokumentuma: a minden nemzeti közösségnek és KÉK-tagnak szóló levél.
Alicante-ban új Euroteam megválasztására is sor került. Tagjai: Saviour Borg (Málta), Evelyne Maloret (Anglia), Inge Höpfl (Németország) és Marina Villa (Olaszország)..

Képek ide kattinva tekinthetők meg.

Ercsey Zsófia

Attachments:
Download this file (2009_zarodokumentum.pdf)Záródokumentum